Автоматичен молив Kuru Toga от Uni

kuru_toga_2_mini

Преди известно време в Интернет попаднах на автоматичният молив Kuru Toga от Uni и днес се сдобих с него. Самият той разполага с революционен механизъм, който завъртва графита при всеки нов допир с повърхност по-време на писане. Графита се завъртва с едно зъбче, така то предотвратява заострянето на графита и предпазва от счупване.

Този е първият и стандартен модел, като след това се появиха няколко нови модели, които съдържат Kuru Toga технологията.

kuru_toga_3_mini

Моята бройка дойде зареден с 3 графита, но зависи от мястото на закупването, може да се намери и с тези малки кутийки, които съдържат няколко допълнителни графити. Зареждането с графити става след премахването на гумичката.

kuru_toga_4_mini

На долната снимка можете да видите разликите с писане с обикновен автоматичен молив срещу Kuru Toga. Като първият ред е с Kuru Toga, a другият е с обикновен автоматичен молив.

kuru_toga_5_mini

Но все пак, ако обичате да правите разни дълги и непрекъснати криви, то следователно Kuru Toga не е за вас. Защото механизма работи само при “нормално” писане с редовни прекъсвания между линиите.

kuru_toga_6_mini

На горната снимка може да се види големината на Kuru Toga. Той е най-малкият между останалите три: Uni Shalaku, Lamy NOTO, BiC Criterium.

kuru_toga_7_mini

В горната снимка можете да видите разликата в дебелините на линиите в известната фраза “The quick brown fox jumps over the lazy dog”  между обикновен автоматичен молив и Kuru Toga, като вторият ред е написан с Kuru Toga.

Ето и един видео клип, който показва реално как механизмът на Kuru Toga работи:

Няколко последни думи за uni Kuru Toga:

Лично за мен тялото на автоматичният молив на uni Kuru Toga е леко дебел, предпочитам тънките. В ежедневието съм свикнал с обикновен BiC Criterium, но при водене на записки, въртенето на молива в ръката си е доста дразнещо. Ще подложа този модел на реален тест и ще видим какъв е резултата. Но тази малка технология зад Kuru Toga е точно това, което липсва в останалите модели на конкурентните производители.

 

 

Leave a Reply