WordPress 4.4 Clinfford

WordPress.org пусна новата версия на WordPress 4.4 наречена “Clifford”, в чест на джаз тромпетиста Clifford Brown.


От 2010 насам, всяка нова версия на WordPress идва с нова тема по подразбиране. Във WordPress 4.4 темата по подразбиране за 2016 е Twenty Sixteen.

ipad-white-desktop-2x-1024x694

Twenty Sixteen е традиционна тема за блог със странична лента и поле за съдържание. Идва със пет цветови схеми: По подразбиране, Тъмна, Сива, Червена и Жълта. Също така потребителите могат да си избират свои цветове от неограничените цветови схеми.

WordPress вече предлага по-добро решение относно визуализацията на адаптивни снимки. Това е постигнато благодарение на srcset атрибута. Това позволява на браузърите да показват снимка, която е съобразена със способностите на устройството. Атрибута не се съхранява в БД, това означава, че всички снимки качените до сега, ще се възползват от този атрибут. Благодарение на това бързината на зареждане на страниците ще се подобри доста.

responsive-devices-ipad

WordPress позволява автоматично вмъкване на „embed” клипове, Tweets и Facebook публикации, става като се постави линка към съответната публикация. Но това е ограничено до избрани сайтове от WordPress. С новата версия 4.4, е възможно да се вмъкват съдържание от всички сайтове, които поддържат oEmbed (това включва и всички WordPress страници).

WordPress 4.4 “Clifford”

Също така новата версия идва и с доста промени в полза на девелопърите: WordPress REST API, Taxonomy Term Meta Data, Document Title Output, Comment Queries.

Можете да прочетете повече за новата версия “Clifford”във WordPress Codex.

Leave a Reply